Får man in en fullträff?

Oj, nu har sommarvärmen kommit för att hälsa på här i Sverige! Det lovas kring +20 grader idag något jag verkligen välkomnar!

Det här blogginlägget blir mer av privat karaktär. Jag filosoferar kring mina egna tankar och ni slipper mitt ”utbildande” idag. Nästan…

Vi börjar kring ämnet ”Fredagar.” Nu är det snart ett år sedan jag lämnade kanske den bästa arbetsplats jag jobbat på någonsin. Där trivdes jag förträffligt både med arbetsuppgifterna men också med alla människorna där. Även om vi var en arbetsplats med över hundra anställda så blev vi som en liten nära familj som höll ihop på bästa sätt och arbetade för varandra.

När jag lämnade en sådan ”dröm”-arbetsplats för att starta eget så var ju en av mina första tankar ”Hur ska jag på egen hand kunna toppa min tillvaro som jag hade hos min förra arbetsgivare?”

Jag ska inte säga att jag har lyckats, men jag har tagit ett strategiskt beslut över att alltid ha mina fredagar ”fria”.

Vad det kan innebära är allt ifrån att kalendern alltid är tom och kan fyllas för stunden med det som behövs, till att jag faktiskt kan vara helt ledig om jag känner för det. Det har varit mitt mål hela tiden – att kunna arbeta stenhårt måndag till torsdag och sedan ta ledigt fredag och njuta av en långhelg för att ladda batterierna. Där är jag nu. Fredagar är oftast lediga dagar för mig. Underbar lyx i tillvaron!

Min Mentor frågade

Min mentor, den legendariske framgångscoachen Jack Canfield, ställde i veckan en fråga till sitt nätverk om ”Vad är det bästa råd som du någonsin har fått?”

Jag klurade ett kort tag på den frågan och svarade sedan: ”Fråga efter det du verkligen vill ha!”

Vad menar jag då med det här?

Jo, Jack lärde mig en gång i tiden att det handlar om att alltid be om det du vill ha, inget annat, inget mindre. Fråga efter precis det du vill ha!

För antingen får du det du frågar om eller också får du mindre/sämre/inget. Därför ska du alltid fråga om precis det du vill ha.

Det är något som jag har tagit fasta på i livet efter det. Jag frågar alltid efter det jag vill ha.

Det är ett tips jag vill ge till dig också. Börja be om/fråga efter precis det du vill ha. Är du säljare och sitter i ett säljsamtal, vad vill du egentligen? Förmodligen sälja din vara/tjänst/produkt. FRÅGA om ordern!

Sitter du och löneförhandlar? Fråga om det du VERKLIGEN vill ha. Inte mindre!

Testa och återkom med hur det har gått för dig efter några veckor!

Golfsäsongen drar igång

Normalt sett vill jag alltid vara bäst på det jag gör. Jag ogillar (läs: avskyr) att vara nybörjare. Därför funkar jag bara på två sätt: Antingen går jag in till 110% och nöter, tränar och sliter tills jag är riktigt bra på det som ska göras…. eller så gör jag det inte alls.

Slalom är ett sådant exempel. Hela familjen gillar slalomåkning. Själv har jag inte provat och kommer nog inte göra det heller. Känner inte att jag har talangen för det. Jag väljer att avstå.

Golf är en annan sån sak som jag bore avstå. Jag har verkligen ingen bolltalang och sällan tid till att förbättra den. Men golf har jag ändå av någon konstig anledning fastnat för. Jag är en riktigt dålig golfspelare men det är få som får se det då jag oftast nöjer mig med att stå och slå lite sneda bollar på ranchen. Med lite tur kan ju faktiskt en del slag se rätt så bra ut. Nu när sommaren är på intåg så kryper ju golfkänslorna fram igen. Kanske det här året är det året som genombrottet kommer för mig? Eller också inte…

På tal om golf.. jag var nyligen på en företagarträff och mötte då en ny bekantskap som ville boka in en lunch. Det blev tillslut inbokat en fredag nämligen idag (!) (Ska träffa honom om ca 30 min.) Normalt sett så bokar jag ju aldrig in fredagar men nu blev det så, då han föreslog en lunch på Golfrestaurangen i Gävle. Det lät ju bra tänkte jag så nu är jag inbokad på lunch på golfen i alla fall.. och solen strålar ju så det här blir trevligt.

Jag vet inte riktigt vad han vill men ska han träffa mig så tänkte i alla fall jag pitcha honom om de saker som jag jobbar med.

Nu hoppas jag att han inte läser det här innan vi träffas. Och om du gör det Björn så kan du förvänta dig att jag kommer att fråga om det jag vill ha – inget annat. =)

Nu önskar jag er alla en varm och solig helg och skriv gärna och kommentera: ”Vad är det bästa råd som du någonsin har fått?”

Mvh. Daniel

Kommentarer

kommentarer

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1440 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 879 Fatal error: Uncaught Error: Cannot create references to/from string offsets in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php:884 Stack trace: #0 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(1444): separate_comments('') #1 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-content/themes/optimizePressTheme/themes/3/single.php(74): comments_template('/comments.php', true) #2 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/f/4/...') #3 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/4/...') #4 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/4/...') #5 {main} thrown in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 884