Globala möjligheter – det inspirerar mig

Det är en sk. ”kortvecka” i Sverige denna vecka med röd dag på torsdag och klämdag på fredag.

Det är synonymt med att Sverige stannar upp helt i effektivitet under nästan hela veckan. Jag förstår dem som gärna vill vara ledig och få extra tid att återhämta sig. Inga konstigheter med det. Sånt kan även jag uppskatta nu för tiden. Men jag gillar inte när folk slår ner på farten flera dagar innan man går på extra ledighet.

Så jag gör mitt bästa för att hålla tempot uppe. Idag har det sannerligen varit en för mig inspirerande dag.

Förmiddagen har ägnats åt ett Skype-möte med en potentiell klient från Singapore som arbetar inom VR (Virtual Reality) och som vill expandera sin verksamhet till Europa. Via omvägar har de fått tag i mig och mitt team, och vi har nu påbörjat ett förarbete för att se om vi kan hjälpa dem med deras expansion. Egentligen vill de att jag ska flyga ner till Venedig i början av Juni för att lära mig mer om deras verksamhet i samband med en VR-mässa. Lockande, tro mig! Men tyvärr passar det inte in i tids- och arbetsschemat just nu. Vi får se vart det där projektet tar vägen. Det ger i alla fall lite internationell energi. Sånt gillar jag ju!

Eftermiddagen har även den inneburit lite internationell prägel. Jag har nämligen fört en dialog med en gammal svensk affärskontakt som är stationerad i Indonesien. Vi tittar på möjligheterna av att introducera Säljanalys.se till den Indonesiska marknaden. Indonesien är ju ett land med 250 miljoner innevånare så marknaden är ju enorm därborta. Vi får se vart det tar vägen, men även det här är ju ett intressant spår.

Jag gillar när jag får jobba i en internationell miljö. Världen är liten och möjligheterna är globala – det inspirerar mig!

Nä, nu måste jag gasa vidare.. har ett Skypemöte med ett amerikanskt företag som jag tänkte göra lite business med nu…

Ska dessutom avsluta dygnet med ett webinar från ett San Diego baserat företag. Det är bra om man lär sig något också.

 

/Daniel

 

Kommentarer

kommentarer

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1440 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 879 Fatal error: Uncaught Error: Cannot create references to/from string offsets in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php:884 Stack trace: #0 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(1444): separate_comments('') #1 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-content/themes/optimizePressTheme/themes/3/single.php(74): comments_template('/comments.php', true) #2 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/f/4/...') #3 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/4/...') #4 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/4/...') #5 {main} thrown in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 884