Visualisera dina mål

I förra veckan satt jag med en av mina coachklienter och arbetade igenom ett av mina favoritavsnitt för att nå personlig framgång.

Nämligen, ”Visualisera din målbild”.

Visualisering handlar om att börja se dig själv genomföra eller uppnå de mål som du har. Det här är en teknik som är ytterst vanlig bland elitidrottare. De visualiserar att de kommer att gå bra eller t.o.m. att de kommer att t.ex. vinna guld vid OS. Jag som är intresserad av friidrott förundras många gånger då en ”skräll” vinner något stort mästerskap och reportern frågar ”Hade du någonsin kunnat drömma om detta?” och svaret de får tillbaka är kort, rakt och genuint ”Absolut, jag har sett det här framför mig i flera år.”

Det här är vad jag gillar med visualisering. Det hjälper dig att dels hålla motivationen uppe, men genom att visualisera bilder på att du uppnår något så kommer hjärnan också göra allt vad den kan för att hjälpa dig nå hela vägen fram. Det magiska i det hela är att hjärnan kan inte skilja på en påhittad bild och en verklig bild. Så om du visualiserar något så kommer din hjärna tids nog att anse att det är fullt rimligt och hjälper dig på både ett medvetet men också ett omedvetet plan att ta dig framåt. Det vetenskapliga begreppet för detta kallas för ”Strukturell spänning.”

Anledningen till att jag gillar att jobba med visualisering är att det skänker mig oerhört mycket motivation. Jag brukar säga att det är 7 steg som krävs för att uppnå riktig framgång men om det är bara en sak du ska fokusera på av dessa, så är det just visualisering.

Leta fram och sätt upp bilder

Jag själv sparar bilder och använder mig av både en digital fotoram men också datorns skärmsläckare för att påminnas om mina mål. Om du inte vill använda dessa redskap så varför inte bara klippa ut bilder som inspirerar dig och sätta upp det på kylskåpet eller din arbetsplats?

Jag tror att det var 2012 som jag satte mig ned och gjorde en ordentlig samling av bilder som jag började att visualisera. Det handlade om allt ifrån vad jag ville äga, hur jag ville bo, vad jag ville uppnå, platser jag ville resa till, vad jag ville jobba med, hur mycket pengar jag ville tjäna, vilka personer jag ville träffa, ja det var en hel del massa olika saker som jag började att visualisera.

Åren gick och bilderna snurrade runt både medvetet och undermedvetet. När jag hösten 2014 tittade noggrannare på dessa bilder så insåg jag att jag hade uppnått en hel del av dessa mål. En del av målen kanske jag ärligt talat aldrig trodde ens skulle vara möjligt. Hur det gick till? Ingen aning, men jag är övertygad om att visualisering gjorde sitt till.

Så när jag som sagt satt med min coachklient och introducerade visualisering underströk jag också vikten av att våga berätta för andra om sin målbild. Det sätter den där extra pressen på en att faktiskt jobba mot och uppnå sina mål.

Så därför, inspirerad av mig själv, (hyfsat egoistisk och egenkär jag vet) så kommer därför här mina bilder jag visualiserar just nu.

Håll till godo!


Ett besök vid Gardasjön har länge varit ett drömresemål för mig.

 


Min fru har alltid velat besöka Machu Picchu, så visst ska jag ta oss dit.

 


Tro det eller ej men det är faktiskt min son som har fått mig att börja titta mot att flyga förstaklass. Här är ”Förstaklassarnas förstaklass” Ethiads The Apartment. Eget sovrum och eget badrum på flyget.

 


Alla drömmar behöver ju inte vara jättedyra. En robotgräsklippare har vi haft tidigare, nu börjar det vara dags igen.

 


Min drömbil. Mercedes S-Klass. Man brukar väl säga att det är ”insidan” som räknas.

 


Men jag tycker att utsidan räknas också.

 


Efter att ha besökt varje sängbutik som finns och provat alla värstingar så faller valet på en Carpe Diem säng.

 


Jag gillar ju att resa, det vet ni. Venedig står också på besökslistan.

 


Den här tror jag blir perfekt för att sitta och smida planer i.

 


Jag hittade den här sommarstugan på Hemnet…

 


Precis som jag vill ha det. Enskilt med endast naturen som granne.

 


Singapore kommer alltid att vara en plats jag vill återvända till. Nästa gång ska jag bo på Marina Bay Sands. Och om du undrar så är texten på bilden det jag säger till mig själv. Fem gånger. Varje timme. Varje dag.

 


Det krävs väl lite pengar för att uppnå alla dessa mål. Så det är väl lika bra att börja visualisera det också. =)

 

Det var några av mina visualiseringar.

Vad ska DU börja visualisera nu?

/Daniel

 

Kommentarer

kommentarer

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php on line 1440 Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 879 Fatal error: Uncaught Error: Cannot create references to/from string offsets in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php:884 Stack trace: #0 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment-template.php(1444): separate_comments('') #1 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-content/themes/optimizePressTheme/themes/3/single.php(74): comments_template('/comments.php', true) #2 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/template-loader.php(74): include('/customers/f/4/...') #3 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-blog-header.php(19): require_once('/customers/f/4/...') #4 /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/index.php(17): require('/customers/f/4/...') #5 {main} thrown in /customers/f/4/8/danielantonsson.se/httpd.www/wp-includes/comment.php on line 884