4 saker som gör dig till en bättre person

Här kommer fyra enkla men kraftfulla tips på hur du utvecklar dig själv och blir en bättre person.

Stig upp tidigare

Många Framgångsrika människor ser till att maximera den enda resurs som vi alla människor har lika mycket av – tiden. Genom att stiga upp en timme tidigare på morgonen och avsätta den tiden till sig själv är värt mycket! En del människor väljer att direkt gå ut på en uppfriskande promenad, en del mediterar, läser böcker, lyssnar på musik eller helt enkelt förbereder sig för dagen. Oavsett vad du gör med den extra tiden du skapar dig så är det en gåva som du ger dig själv!

Spendera tid med framgångsrika människor

Om du har varit på något av mina seminarier eller föreläsningar vet du att jag brukar prata om ”Snittet av 5.” Det handlar om att vi människor blir snittet av de fem personer vi umgås mest med i livet. Så tänk efter noga vad du vill uppnå och vilka du omger dig själv med. Är det rätt personer? Det enklaste sättet, enligt mig, för att uppnå något man aldrig har lyckats med tidigare är att umgås med någon/några som redan har gjort det du önskar göra. Lyssna, se och lär vad de gör och hur de tänker. Kopiera från ett facit! Svårare än så är det inte!

Lär dig något nytt varje dag

Det här behöver inte vara svårare än att du varje dag läser något om ett ämne som du är väldigt intresserad av eller kanske t.o.m. jobbar med. Många är vi som lätt kan fastna i att inte ”hinna” utveckla oss själva. Vi kanske tycker att man redan kan allt som man behöver kunna? Mer fel än så kan man nog inte ha.  Att lära sig nytt och att utveckla sig innebär ju inte att man måste bli en ny kärnfysiker varje dag. Nej, det handlar istället om att hela tiden stretcha hjärnan och fylla på med nya lärdomar, små som stora, för att må bra och träna hjärnan.

Skratta och le

Kan tyckas fånigt kanske, men det är vetenskapligt bevisat att leende och skratt faktiskt lättar upp stress. Känner man sig nere, trött och hängig kan något så enkelt som ett leende förbättra ditt humör. Du mår bättre av att le, och du kan få andra människor att må bättre av att du ler mot dem!

Vill du ladda ner dessa tips i pdf-format?

Klicka på ikonen här nere för att ladda hem en checklista.

Om du inte redan gör det så börja prenumerera på inspirationsbrevet som ger dig mängder med tips på hur du kan utveckla dig själv.