Räkna ut ditt BMI

BMI mäter fyra viktklasser: undervikt, normalvikt, övervikt och fetma. Barns kroppsmasseindex bedöms inte med BMI utan då används istället IsoBMI.

BMI-kalkylator

Jag får då och då lite mejlfrågor kring hälsa och träning i allmänhet och Hur man räknar ut BMI - i synnerhet. Så därför tänkte jag att det är lika bra att jag skapar en BMI-kalkylator där du själv enkelt kan räkna ut just ditt BMI-tal.

Vad är BMI?

OBS! BMI är absolut inget klart facit; det är varken korrigerat för ålder, för gravida kvinnor, eller stämmer överens för kroppsbyggare och elitidrottare. Muskler – består till stor del av vatten – har en högre densitet än fett.

Vanliga BMI-tabeller, såsom denna jag skapat här ovanför, tar enbart hänsyn till längd och vikt. Kvinnor har normalt något lägre muskelmassa än män, och bör således räkna med lägre gränsvärden, särskilt vid värden upp mot övervikt. Omvänt gäller också att BMI inte visar att en normalviktig person är otränad.

Kommentarer:

Om du inte redan gör det så börja prenumerera på inspirationsbrevet som ger dig mängder med tips på hur du kan utveckla dig själv.